Restaurants en cafe’s hebben de deuren al een behoorlijke tijd noodgedwongen dicht. Het is tijd voor actie, dachten verschillende Tilburgse partijen. Samen presenteren zij ‘WeAr Tilburg’, een project dat de horeca in Tilburg een steuntje in de rug moet geven.

WeAr Tilburg ontwikkelt merchandise voor zo’n 150 verschillende Tilburgse horecazaken, waaronder vanaf nu ook supporterscafé D’n Beitel van onze partner Bonheur Horeca Groep. Op de inkoopkosten na, gaat de volledige opbrengst van de verkochte producten naar Bonheur.

Schenking
Bonheur heeft echter besloten de opbrengst niet te willen houden. Tim Wijdemans, algemeen directeur Bonheur Horeca Groep: ‘De horeca verkeert in een zeer moeilijke tijd. Toch willen we niet bij de pakken neer gaan zitten en juist nu investeren in de toekomst en in anderen. Daarom hebben wij besloten de ene helft van de opbrengst aan Willem II Betrokken te schenken, de andere helft investeren wij graag in een toekomstig feest voor Willem II-supporters.’

Willem II Betrokken
Suzanne Albregts (coördinator Willem II Betrokken): ‘Het is een mooi gebaar in onze fijne samenwerking waarmee de stichting haar bereik en maatschappelijke impact verder kan uitbouwen. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, ook voor de doelgroepen van onze maatschappelijke projecten. Met het geld kunnen we deze doelgroepen toch nog een lichtpuntje bezorgen.’

Samenwerking met KingZine en Supportersclub
Ook stichting KingZine en Supportersclub Willem II zijn enthousiast over deze actie en doen graag een extra een duit in het zakje. Op het moment dat een lid van stichting KingZine of van Supportersclub Willem II een bestelling plaatst, doneren zij per bestelling €10 extra. Ook daarvan gaat de helft naar stichting Willem II Betrokken en de andere helft in de spaarpot voor het supportersfeest.

Jan van den Dries (Supportersclub Willem II): ‘De Supportersclub Willem II ondersteunt het initiatief van harte omdat het toewerkt naar hetgeen ook ons ideaal is: een vol en kolkend Koning Willem II stadion waarin we onze helden op de groene mat weer als vanouds kunnen ondersteunen. Bovendien vinden we het erg passend om het geld enerzijds te besteden aan een goed doel via Willem II Betrokken en anderzijds een potje te maken voor een knallend openingsfeest als we weer met z’n allen naar ons prachtige stadion mogen.’
Ook stichting KingZine draagt graag haar steentje bij: ‘Wij zijn blij met een initiatief waarin toegewerkt wordt naar het moment waarop we weer allemaal naar het stadion kunnen. Wij kijken ernaar uit om dit moment zo groots en spectaculair mogelijk te maken. Daarnaast willen we graag laten zien dat Willem II en haar supporters betrokken zijn bij de stad en de regio. Door het ondersteunen van Willem II Betrokken hopen we dat zij hun activiteiten ook in deze moeilijke tijden kunnen blijven doen’, aldus Frank Kriellaars (stichting KingZine).

Hoodie, t-shirt en tas
Via WeAr Tilburg kun je kiezen voor jouw D’n Beitel-shirt, -hoodie en –tas. Ben jij lid en heb jij een bestelling geplaatst, mail dan jouw orderbevestiging naar info@tilbo.com voor stichting KingZine en naar info@scwillemii.nl voor Supportersclub Willem II, zodat de extra donatie in orde wordt gemaakt.

Wil jij dit mooie initiatief ondersteunen? Klik hieronder om jouw D’n Beitel-kleding te scoren!
https://wear.tilburg.com/winkel/