Wekelijks zingen onze supporters met zijn allen ‘We zijn de KingSide en vakkie E, we zijn met duizenden en komen nooit alleen’. Met dat lied laten zij horen dat ze een hecht collectief zijn dat niet te stoppen is. Het siert het kameraadschap dat door de supporters bij Willem II gevoeld wordt en het is misschien wel de reden waarom onze supporters elke week weer naar Willem komen.

Helaas is het hebben van vrienden of het maken van een spontaan praatje met een onbekende niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Eenzaamheid komt vooral bij ouderen voor en is de afgelopen jaren toegenomen. Ook in Tilburg hebben we helaas te maken met eenzaamheid. Stichting KingZine en Willem II Betrokken vinden dat eenzaamheid in Tilburg de aandacht moet krijgen die het nodig heeft. Tegelijk laten KingZine en Willem II Betrokken graag aan de stad en regio zien wat de kracht van Willem II is: de kracht om mensen te verbinden vanwege de liefde voor een voetbalclub.

Een Willem II’er loopt nooit alleen
Na ‘De Vijfde Koning’, de inzamelactie voor de Tilburgse speelgoedbank, gaan beide partijen voor de tweede keer dit seizoen de samenwerking aan. Deze actie heet ‘Een Willem II’er loopt nooit alleen’, verwijzend naar de tekst van het supporterslied en ook naar misschien wel het bekendste voetballied ter wereld: ‘You’ll never walk alone’. De bedoeling van deze actie is om te gaan wandelen met mensen die wat gezelschap kunnen gebruiken, mensen die eenzaam zijn.

Iedereen die mee wil doen wandelt met iemand die eenzaam is. Dit doen we voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap op zaterdag 29 april 2023. Tussen 15.00 en 16.30 uur gaan Willem II’ers verspreid in Tilburg met eenzame ouderen een wandeling maken. Onderweg is er alle tijd voor een praatje en wordt gepauzeerd voor koffie met gebak.

Wat vragen wij van jou?
We hopen dat jij dit onderwerp net zo belangrijk vindt als wij en hopen dat je op 29 april een paar uurtjes vrij wil maken om te wandelen met iemand die eenzaam is. Op verschillende locaties (o.a. verzorgingstehuizen in Tilburg) wordt gewandeld. Meer informatie over deze locaties volgt binnenkort.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@tilbo.com. Vermeld in de mail jouw voor- en achternaam en jouw telefoonnummer. Medio april wordt contact met je opgenomen.

Stichting KingZine en Willem II Betrokken

Bron: Tilbo.com