Het afgelopen voetbalweekend was er eentje vol met incidenten op, rondom en buiten het veld. Niemand is daarbij gebaat en jouw club gaat er echt niet beter van voetballen als je de tegenstander met bier bekogelt. Bier is gebrouwen om op te drinken dus doe dat dan ook! KNVB, clubs en supportersverenigingen hebben de handen ineen geslagen en gezegd “Tot hier en niet verder. We moeten ons mooie spel waar wekelijks velen van genieten, niet door enkele raddraaiers laten verpesten!” Als Supportersclub Willem II roepen we ook alle supporters op om achter de ploeg te gaan staan maar tegelijk de tegenstanders ook te respecteren en geen gekke dingen te doen. Laten we samen blijven genieten van onze prachtige hobby en vooral van onze jongens, de Tricolores!

Hieronder de gezamenlijke tekst van KNVB, clubs en Supporterscollectief.

= = = = = = = = =

Extra maatregelen na misdragingen in stadions

Naar aanleiding van de recente reeks incidenten en het onacceptabele gedrag van een (kleine) groep bezoekers in en om het stadion, hebben de clubs, Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Supporterscollectief en KNVB deze week een werkgroep gevormd. Deze werkgroep is tot de volgende conclusies gekomen:

Bij het aanhoudend op het veld gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, volgen er altijd waarschuwingen van de stadionspeaker. Stopt het gooien niet, dan wordt de wedstrijd stilgelegd en de catering bij de betreffende vakken gesloten.
Personen worden bij het gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, kwetsende spreekkoren, geweld tegen personen en/of goederen en het dragen van gezichtsbedekking altijd bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Een stadionverbod vanaf 12 maanden gaat altijd samen met een geldboete.
De werkgroep vindt elk spreekkoor dat kwetsend is voor een individu of groep onacceptabel. Het is aan de clubs om hier altijd en direct tegen op te treden volgens het stappenplan voor de bestrijding van verbaal geweld (handboek competitiezaken betaald voetbal, paragraaf 3.10 – richtlijn bestrijding verbaal geweld – pagina 57).
Het betaald voetbal zet in op de persoonsgerichte aanpak binnen de huidige maatregelen: de goeden mogen niet of anders zo min mogelijk lijden onder de kwaden. Daar willen we ons voor blijven inzetten. Mocht een vermindering van incidenten uitblijven, dan komen we in de laatste fase waarbij het verhogen van straffen, weren van (uit)supporters en het nog sneller stilleggen of zelfs staken van wedstrijden tot de mogelijkheden gaan behoren. We willen er alles aan doen om niet in deze fase terecht te komen.

Wij hopen met heel ons voetbalhart dat alle aandacht, onze gezamenlijke aanpak en de genoemde acties zullen leiden tot een vermindering van het aantal incidenten in en rondom de voetbalstadions. We hopen dit te bereiken samen met de Supporters Liaison Officers (SLO), die constant in contact is met de verschillende supportersgroepen.

Betaald voetbal is topsport en topamusement, dat willen we niet laten verpesten.

 

KNVB
Eredivisie CV
Keuken Kampioen Divisie
Ajax
AZ
FC Groningen
FC Twente
FC Utrecht
Feyenoord
Fortuna Sittard
Go Ahead Eagles
Heracles
N.E.C. Nijmegen
PEC Zwolle
PSV
RKC Waalwijk
SC Cambuur
SC Heerenveen
Sparta Rotterdam
Vitesse
Willem II
ADO Den Haag
Almere City FC
De Graafschap
Excelsior Rotterdam
FC Den Bosch
FC Dordrecht
FC Eindhoven
FC Emmen
FC Volendam
Helmond Sport
MVV Maastricht
NAC Breda
Roda JC
Telstar
TOP Oss
VVV-Venlo