Tussen de twee busreizen naar twee opeenvolgende uitwedstrijden door, tegen SJC Noordwijk op donderdag 2 november en tegen Jong Ajax in Amsterdam op maandag 6 november, was er nog een activiteit van de Supportersclub Willem II gepland. Op vrijdag 3 november jl. vond namelijk de jaarlijkse bowlingavond plaats in Dolfijn Bowling te Tilburg.

Een kleine 35 leden van de Supportersclub Willem II kwamen op 3 november naar de bowlingbanen aan de Ringbaan Oost voor een gezellige avond vol oeh’s en aah’s, spanning, teleurstelling en sensatie met de grote ballen. Dit alles werd uiteraard opgeleukt met de nodige biertjes, wijntjes en frisjes en er kwamen ook schalen met hapjes langs. Uiteraard werd er ook veel gelachen en over Willem II gepraat met de nodige humor maar soms ook heel serieus. Bestuursleden Arvid en Jan van den Dries hielden de (tussen)standen minutieus bij, zodat vlak nadat de laatste bal gegooid was, de einduitslag bekend was en de prijsuitreiking kon plaatsvinden. De dames ontvingen een bon van Rituals ter waarde van respectievelijk €30, €20 en €10 en de prijswinnende heren ontvingen voor dezelfde waarde bonnen van Bol.com.

Vrouwen
Er deden deze keer 13 dames mee aan de bowlingavond. Een sterk bezet veld, hetgeen bijvoorbeeld bleek uit het feit dat voormalige toppers als Rianne van de Sande en Petra van Dijk er niet in slaagden bij de top drie zelfs maar in de buurt te komen. De winnares bij de dames was dit keer de sterk gooiende Danique Martens die met haar puntentotaal van 266 zelfs bij de heren een derde prijs zou hebben behaald. Sandy van Gestel en Noortje Martens completeerden het podium bij de dames.

Einduitslag dames na twee frames

1. Danique Martens – 266 punten
2. Sandy van Gestel – 251 punten
3. Noortje Martens – 207 punten

Mannen
Bij de ongeveer twintig mannen waren enkele sterk gooiende (medical) stewards aanwezig, waaronder Patrick Couwenberg, Theo van der Heijden en Levent Onder. Zij hadden veel lol onder elkaar en gooiden best een stevig potje maar ze bereikten daarmee niet de top drie. Die bestond deze editie uit een aantal ‘usual suspects’: Johan van Dijk, Bert van de Meer en Jack van de Sande.

Einduitslag bij de heren na twee frames

1. Johan van Dijk – 282 punten
2. Bert van de Meer – 269 punten
3. Jack van de Sande – 262 punten

Al met al weer een geslaagde, zij het wat minder drukke, editie van de jaarlijkse bowlingavond die wij in november 2024 opnieuw hopen te organiseren.