Het grandcafé op de tweede verdieping van het Koning Willem II Stadion was op woensdag 20 maart het toneel van de kinderbingo, georganiseerd door de Supportersclub Willem II en Willem II Kings. Ruim 110 jeugdige leden in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar waren fanatiek op zoek naar de juiste bingogetallen om de felbegeerde, rood-wit-blauwe prijzen in de wacht te slepen: “Bingo!

Dit jaar hadden we een record aantal kinderen die meededen aan de kinderbingo. Enkele uren nadat de inschrijving van start was gegaan, was deze alweer gesloten. Diegene die zich op tijd aanmeldde, had geluk deel te nemen aan deze populaire middag. Om 14:30 uur waren er al enkele kinderen samen met hun ouders, opa of oma rondom het standbeeld van Jan van Roessel op het voorterrein van het stadion te vinden om daarna een zo goed mogelijk plekje te bemachtigen voor de bingo. Bij binnenkomst kregen alle kinderen twee consumptiebonnen voor ranja, een zakje chips en een bingokaart. De kinderbingo is een gezamenlijke activiteit van de Supportersclub en Willem II en tijdens de jeugdbingo zijn ook altijd twee spelers uit de A-selectie aanwezig. Vandaag was het de eer aan twee spelers die op dit moment geblesseerd zijn, maar enorm populair waren bij de jeugdige fans, namelijk Niels van Berkel en Dani Mathieu. Omstreeks 15:15 uur gaf Jan van den Dries, voorzitter van de Supportersclub Willem II, het startsein van de bingo en vertelde hij welke prijzen er gewonnen konden worden. Na het openingswoord leek de bingo van start te gaan, totdat daar ineens een verrassend gezicht de zaal binnen kwam lopen. Het was Peter Maes, hoofdtrainer van Willem II, die zich meldde in het grandcafé om de eerste bingoronde samen met Jan te voltooien. “Hé, dat is Peter Maes!”, riep een jeugdige supporter, gekleed in zijn Willem II-shirt en wijzend naar onze Belgische coach. Maes trok de eerste bal van de middag, nummer 2, en hierna haalde hij bal nummer 1 uit de molen: “Wie staat er op 1?”, zei hij, refererend aan de huidige positie van de Tricolores op de ranglijst. Gevolgd door: “Wie moet er nog één?”, want er moest immers nog een winnaar komen voor de eerste prijs. Nadat de eerste prijswinnaar bekend was, zwaaide Maes nog één keer naar de jeugdige fans en ging hij zich verder voorbereiden op de aankomende thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Kingo mocht op deze gezellige middag natuurlijk niet ontbreken en mede doordat hij met zijn high-fives tijdens de bingo voor wat afleiding zorgde, toverde hij een lach op ieders gezicht. Beide selectiespelers hadden het ook prima naar hun zin. Van Berkel assisteerde vervolgens achter de bingomolen en Mathieu liep langs de tafel om de jeugd te ondersteunen met de bingogetallen. “Dat nummer komt me bekend voor”, zei van Berkel, want hij haalde tot tweemaal toe nummer 44 uit de bingomachine. Eén aandachtige fan riep dan ook: “Ja, dat is jouw rugnummer.” De prijzen werden verdeeld na één en twee volle rijtjes en uiteraard bij een volle kaart. Er waren voor een enkel rijtje en twee rijtjes mooie Willem II-prijzen te winnen, waaronder een Willem II-gymtas, een vlag, een vriendenboekje, een broodtrommel en een mok, een bidon of muts van de Supportersclub. Na de eerste drie rondes was het tijd voor een pauze en namen van Berkel en Mathieu afscheid van de aanwezige kids door handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan. Hierna ging de bingo weer verder en assisteerde Jeroen van den Assem, bestuurslid mediazaken van de Supportersclub Willem II, Jan bij de resterende drie rondes.

In zes rondes waren de hoofdprijzen voor een volle kaart een busreis naar een uitwedstrijd voor twee personen, een door de selectie gesigneerde bal, twee tickets voor vak K voor een thuiswedstrijd, Supporter van de Week ervaring van de Supportersclub en een gesigneerd uitshirt van de selectie. Sommige kinderen hadden gezamenlijk een volle kaart en zij werden allen beloond met dezelfde prijs.

De superhoofdprijs in de laatste ronde was dé grote klapper op deze gezellige woensdagmiddag, want dat was een seizoenkaart 2024/2025 voor vak K voor kind en ouder. Om circa 17:00 uur kwam er een einde aan een vermakelijke bingomiddag bij Willem II en gingen alle kinderen naar huis met het voetbaltijdschrift ‘Panna’!

Wij danken Willem II en de Bonheur Horeca Groep voor de fijne samenwerking, maar wij richten onze dank vooral aan alle aanwezige kinderen en hun ouders, vrienden of familieleden voor hun komst. Wij kijken alweer vooruit naar 2025 waarin we een nieuwe kinderbingo hopen te organiseren!

Tekst: Jeroen van den Assem