De Supportersclub Willem II, Stichting KingZine en Willem II doen een oproep aan supporters die Willem II bij uitwedstrijden steunen.

De supportersverenigingen en club constateren helaas een toenemend gebrek aan respect voor de organisaties en personen die het vervoer voor uitwedstrijden mogelijk maken. De Supportersclub Willem II en Stichting KingZine hebben als uitgangspunt een bezoek per bus aan een uitwedstrijd zo goedkoop en toegankelijk mogelijk te maken. Dat heeft de afgelopen jaren succesvol geleid tot volle uitvakken met een goede sfeer en optimale steun voor het team.

Alcohol en vandalisme
Er wordt geconstateerd dat supporters eigen alcoholische dranken meenemen en vernielingen worden aangebracht aan de ingehuurde bussen. De supportersverenigingen en Willem II staan het meenemen van eigen alcoholische dranken en vandalisme niet toe. Doordat in de bussen de drankverkoop door deze partijen zelf wordt gefaciliteerd worden de gemaakte buskosten enigszins gecompenseerd. ‘Door de drankverkoop in de bussen kunnen we de busprijzen laag houden. Als supporters zelf drank meebrengen, vallen die inkomsten weg en zullen de busprijzen stijgen. Dit met een prijsverhoging van het ticket als gevolg.
Ook de vernielingen van enkele individuen aan bussen zijn niet te accepteren. De schade en daar bijbehorende boetes treffen de verenigingen hard. We vragen onze mede-supporters deze oproep te respecteren en elkaar, waar nodig, aan te spreken op gedrag dat hier niet bij past’, laten beide supportersverenigingen weten.

Vanaf komend weekend (Fortuna-uit) worden supporters voor vertrek van de bussen naar Sittard gecontroleerd op drank en vuurwerk.

Supportersclub Willem II
Stichting KingZine
Willem II