Op 18 juli om 12:00 uur was het dan zover: eindelijk waren er weer schoenen die het heilige gras van het Koning Willem II stadion mochten betreden! Maar het waren geen voetbalschoenen en geen spelers deze keer maar Willem II-supporters die op het mooiste grasveld van Nederland mochten gaan picknicken (of zo je wilt: pitchnicken)! Dit prachtige initiatief werd georganiseerd door Bonheur Horeca Groep samen met de Supportersclub Willem II en de Stichting KingZine.

Terwijl op de Kingside een tiental supporters gewoon lekker doorging met schilderwerkzaamheden, werd de middag gestart door DJ Niels en werden de supporters door Martin van Geel via de beide videoschermen welkom geheten op deze bijzondere middag voor deelname aan de grootste picknick van Nederland en daarna konden de picknickboxen geopend worden voor de gezamenlijke lunch.

Nadat er tot groot enthousiasme van het publiek ook een fantastisch overzicht getoond was van alle Willem II-doelpunten van het afgelopen succesvolle seizoen, was het de beurt aan illusionist Niels Houtepen om de aanwezigen te verbazen en te verwonderen. Vier kinderen die naar voren moesten komen gaven als antwoord op vragen van Niels respectievelijk “Spanje”, “10”, “K3” en “roos” en laat dat nou precies de vier woorden zijn die Niels op de briefjes had staan die in een koker in het afgesloten kistje zaten! Grote klasse en een Mindfuck van de eerste orde.

Als slot stond er een door Jan van den Dries en Piet Robben van de Supportersclub geleide heuse bingo op het programma. Na een spannende strijd waren er drie mensen die een volle kaart hadden en daarmee een VIP-arrangement voor twee personen rondom een thuiswedstrijd van Willem II in de wacht sleepten. Al met al een zeer geslaagde middag en wellicht het begin van een mooie traditie! De coronatijd dwingt ons tot creatieve ideeën maar zo’n happening als vanmiddag is ook in ‘normale tijden’ een prachtige belevenis voor jong en oud!