Wat ontzettend leuk om te horen dat de plakboeken etc. een goede bestemming hebben gevonden!

Ook heel bijzonder trouwens dat het net in de deze tijd is; het is alweer bijna 2 jaar geleden (19 november jl.) dat hij ons plotseling ontviel.

Mijn vader, Ton Broers, was 77 jaar oud en zijn hele leven Willem II fan. Vanaf zijn 12e (1955 dus) ging hij ook mee met de bus naar de uitwedstrijden. Willem II is hem met de paplepel ingegoten. Hij woonde namelijk eerst op de Korvelseweg en later woonde hij praktisch naast het stadion (in de Maycrete-woningen op de Ringbaan). Samen met mijn oom hebben ze sinds 1966 een seizoenkaart gehad, tot een paar jaar voor zijn overlijden. Het was helaas een te grote opgave geworden om, vooral voor de late wedstrijden, het stadion nog te bezoeken. Gelukkig kon hij alles volgen via de ESPN enz. De plakboeken heeft hij vanaf zijn huwelijk met mijn moeder (in 1968) tot aan zijn dood bijgehouden. In totaal ruim 150 plakboeken…

Mijn vader zou erg blij zijn geweest, wetende dat zijn ‘levenswerk’ zo’n mooie bestemming heeft gekregen. Ook wij als familie vinden het erg fijn.

Dank je wel!”

Bovenstaand dankwoord ontving de Supportersclub Willem II recent van de dochter van Ton Broers.
De familie nam na het overlijden van Ton contact op met de Supportersclub, omdat Ton bijna tweehonderd plakboeken had nagelaten over zijn geliefde Willem II. Per seizoen zo ongeveer twee, soms drie, plakboeken vol met krantenknipsels, wedstrijdanalyses, wedstrijdkaartjes, ranglijsten, seizoenkaarten, wedstrijdboekjes et cetera, et cetera.

Als bestuur van de Supportersclub Willem II gingen onze gedachten meteen uit naar Willem  II Betrokken en dan specifiek naar het onderdeel Football Memories. Football Memories, onder meer vormgegeven door Arjen Pijfers en Harrie Verhoeven, is opgezet met voornamelijk als doel om oude (voetbal)herinneringen op te halen. Ouderen ontmoeten elkaar sinds enkele jaren al tweewekelijks in het Koning Willem II stadion waar ze onder leiding van vrijwilligers herinneringen ophalen aan soms lang vervlogen tijden. Elke sessie duurt zo’n anderhalf uur en is met name gericht op ouderen die eenzaam zijn of kampen met (beginnende) dementie. Football Memories is inmiddels zo’n succes geworden in ons land dat diverse Eredivisieclubs en clubs uit de Keuken Kampioen Divisie het voorbeeld van Willem II gevolgd hebben en ook Football Memories hebben opgestart.

Harrie Verhoeven, de wandelende Willem II-encyclopedie, nam namens Football Memories de plakboeken via de Supportersclub Willem II in ontvangst en heeft een schifting gemaakt in plakboeken die hij kon gebruiken voor Football Memories en boeken die dubbelingen vormden van materiaal dat men al in bezit heeft.

Voor de plakboeken die men bij Football Memories niet kon gebruiken hebben we ook een goede bestemming gevonden: Ton en Jack Oerlemans,  Willem II-supporters in hart en nieren en beiden lid van de Supportersclub Willem II, hadden nog wat plaats op de zolder om met veel plezier de resterende plakboeken uit de verzameling van Ton Broers over te nemen.

Wij zijn er als bestuur van de Supportersclub Willem II zeer tevreden over dat we op deze manier verschillende mensen blij hebben kunnen maken in deze moeilijke tijden: de familie van Ton Broers, omdat de boeken van hun man en vader op goede plekken terecht zijn gekomen, Football Memories, omdat ze hun archiefmateriaal flink hebben kunnen aanvullen en de gebroeders Oerlemans die uren, dagen en weken bezig zullen zijn om al die mooie Willem II-herinneringen door te bladeren, te bekijken en te lezen!

Namens het bestuur van de Supportersclub Willem II,

Jan van den Dries, voorzitter