Het belooft een zinderende tweede seizoenshelft te worden. We staan aan kop van de Keuken Kampioen Divisie en moeten er dan ook samen alles aan gaan doen om te zorgen dat hét ultieme doel wordt bereikt: directe promotie naar de Eredivisie en hopelijk een kampioenschap als kers op de taart. 

De eerste seizoenshelft is onder leiding van wonderdokter Peter Maes perfect afgesloten. Onder zijn leiding heeft de spelersgroep laten zien voor elkaar door het vuur te gaan. Ze hebben lef getoond, weerbaarheid laten zien en bij vlagen ook leuk en agressief voetbal. Daarin maakte een trainerswissel het directe verschil. Opvallend is dat de strijdvaardigheid en agressiviteit van de ploeg te weinig oversloeg op de tribune, daar waar we er in slechte tijden wel massaal achter gingen staan. Hier willen we de tweede seizoenshelft verandering in brengen.

Directe promotie is een must voor Willem II. Het gaat letterlijk het verschil maken voor de toekomst van onze club. Promoveer je niet? Dan zorgt dit voor genoodzaakte bezuinigingen van miljoenen euro’s en zijn we qua (spelers)begroting een club die zich niet bij de bovenste vijf Keuken Kampioen Divisie-clubs gaat nestelen qua budget. Promoveer je wel? Dan kun je weer gaan bouwen.

Winnen of verliezen, in het topvoetbal zit het verschil letterlijk in details. Meerdere trainers kregen deze spelersgroep niet aan de praat, Peter Maes wel. Daarnaast kunnen wij als supporters letterlijk het verschil gaan maken. Het verschil tussen promoveren of niet. Het verschil tussen uitstralen dat er in het Koning Willem II Stadion niets te halen valt of dat tegenstanders kansen ruiken. Het verschil in een stadion op vreemde bodem met een vol uitvak overnemen of maar kijken wat er gebeurt. Onze tijd is aangebroken. De tijd dat wij moeten laten zien dat we het verschil kunnen maken. Dat we de energie van de tribune weer over laten slaan op de spelers op het veld. Dat we ons letterlijk als twaalfde man gaan opstellen.

Het moet nu gebeuren, nu! Daarom willen we oproepen om de tweede seizoenshelft alles te geven op en rondom de tribune. Niet als diverse sfeergroepen, maar met de KingSide zoals die bedoeld is. Als één groot collectief blok dat 90 minuten lang de motor is van het Koning Willem II Stadion. De motor waar de rest van het stadion op aan- en in gaat haken. Positieve ondersteuning van de Tricolores, dat is wat we komende seizoenshelft nodig hebben.

Mobiliseer je mede-supporters, zoek van tevoren de kroeg op, ga op tijd naar het stadion, blijf die uitvakken vullen en geef alles op de tribune. De ploeg heeft laten zien wat het doel is en blijft. Dit zijn de maanden van de waarheid. Erop en erover, do or die. Waarin februari de maand is dat bijna alle directe concurrenten op bezoek komen of dat we er op bezoek gaan. Uiteraard gaan we als supporters dan ook uitpakken. Maar ook voor die tijd heeft de ploeg massale steun nodig. Tijd dat wij het verschil gaan maken.

Sta op voor Willem II!
Supporterscollectief Willem II!