Op zondag 26 november, twee dagen na de heerlijke overwinning op Telstar, bruist het wederom in het Willem II stadion. Dit keer niet vanwege de aanwezigheid van  de Tricolores, maar vanwege de Sint en zijn Pieten. De Pieten bewegen zeer soepel op de snelle beat vergezeld door de talloze aanwezige kinderen en onze eigen Kingo.

Na ongeveer een kwartiertje verschijnt hij dan toch echt: Sinterklaas. Het had ook niet veel langer moeten duren want menig kinderkeeltje is dan al schor gezongen. Gelukkig doet de microfoon het dan ook weer, want een niet al te handige Piet had per ongeluk de stekker eruit gedanst.

Ook dit jaar wordt er een spel gespeeld: het doorgeven van cadeautjes. Er zijn twee rijen gemaakt en het pakje gaat van het ene kind naar het andere kind. Aan het einde van de rij moet het weer terug, alleen nu door de benen in plaats van met de hand. Het team van Creatieve Piet heeft uiteindelijk gewonnen.

Na het spel krijgt de Sint een nogal vreemde brief waarin staat dat er gestopt moet worden met het feest, anders zou het nogal een vervelend einde kunnen krijgen. De bange Pieten wilden het liefst direct vertrekken, maar de Sint wil de boosdoener eerst te pakken krijgen. Wie stuurt er nu zo’n onaardige brief?

Niet veel later is de dader ontmaskerd. Het blijkt een van de Pieten te zijn die een beetje ontevreden was met de gang van zaken, maar na een kort gesprek is de lucht geklaard en barst het feest alsnog los. Na het uitdelen van de cadeaus gaat iedereen moe maar voldaan op huis aan.