Het is inmiddels voor iedereen wel duidelijk dat het de afgelopen maanden flink gerommeld heeft bij Willem II. In de eerste ronde van de playoffs tegen VVV werd notabene een 2-0 voorsprong weggegeven en mochten we ons dus wederom opmaken voor een jaar KKD.

Daarna werd de onvrede onder de achterban groter en groter. We hadden het gedoe rond de verbouwing van ons stadion, de selectie werd niet sterker maar zwakker, er vertrokken meer spelers dan dat er bijkwamen en publiekslievelingen en échte Willem II-ers als Pol Llonch en Wesley Spieringhs werden op een nogal vervelende wijze aan de kant geschoven. De communicatie daarover vanuit de leiding van Willem II was ook minimaal.

De matige seizoenstart, zeker qua spel, was voor velen daarom ook geen verrassing. Uitgerekend tegen aartsvijand NAC Breda culmineerde dit in een absurd slechte wedstrijd waarin niet alleen zeer matig werd gespeeld maar ook totaal geen sprake was van passie, strijd en leeuwenmoed! Als makke schapen liet het elftal zich naar de slachtbank leiden.

Zo werd de sfeer rondom de club slechter dan ooit en kwamen de supporters in actie.  De voorzitters van Stichting KingZine en de Supportersclub Willem II vroegen die zondagavond meteen een gesprek aan met de Algemeen Directeur, Martin van Geel. Dit gesprek vond plaats op maandagochtend en de twee voorzitters uitten hun onvrede en spraken duidelijk uit dat er ingegrepen moest worden, omdat het van kwaad naar erger ging. De slechte sfeer rondom de club resulteerde eveneens in een aantal acties vanuit ontevreden fanatieke supporters. De acties waren gericht aan de trainer, de technisch manager, de algemeen directeur en de Raad van Commissarissen. Dit resulteerde dinsdag al in het ontslag van trainer Reinier Robbemond.

In de middag werden een aantal fanatieke supporters gebeld en uitgenodigd (in navolging van het spoedoverleg met Stichting KingZine en Supportersclub Willem II van maandagochtend) door een delegatie van de Raad van Commissarissen om een uur later op gesprek te komen bij onze club. Vandaag is op aandringen van de aanwezige supporters besloten dit bericht te plaatsen om, ondanks dat men niet in detail kan treden, toch transparant te zijn over wat er achter de schermen gebeurt. 

In dit gesprek werd geluisterd naar de mening van de aanwezige supporters en gaven de aanwezige RvC-leden aan wat volgens hen de te nemen stappen zijn om zo snel mogelijk weer met zijn allen uit dit diepe dal te klimmen. De aanwezige supporters hebben er het volste vertrouwen in dat men zich hieraan houdt, mede gezien het nieuwsbericht dat woensdag naar buiten kwam over het vertrek van technisch manager Teun Jacobs. Een belangrijk punt van de RvC-leden was eveneens dat zij dringend op zoek gaan naar mensen met voetbalkennis. Ondanks dat de aanwezige supporters van mening zijn dat andere verantwoordelijken binnen de club op zijn zachtst gezegd niet geheel onomstreden zijn, is de club er op dit moment niet bij gebaat geheel stuurloos te worden. Er zijn nou eenmaal mensen nodig om nu een trainer en een technisch manager aan te stellen.

Voor nu zullen de fanatieke supporters dan ook geen protestacties meer uitvoeren en de rust zoveel mogelijk bewaren. De wederopbouw zal volgens de RvC geleidelijk moeten gaan en wij zullen hen daarin de ruimte geven. De aanwezigen hebben er door dit gesprek het volste vertrouwen in gekregen dat er echt iets gaat veranderen bij onze club. We zullen het hele proces uiteraard nauwlettend in de gaten houden.

Tot slot willen we jullie ook vragen de begrijpelijke onvrede even te parkeren en af te wachten wat voor acties de RvC verder gaat nemen. A.s. vrijdag staat er weer een belangrijke wedstrijd op het programma en de elf mannen op het veld kunnen onze steun dan weer heel erg goed gebruiken. Laten we als supporters daarom de rijen sluiten en er als één blok achter gaan staan, zodat we sportief niet verder in het dal raken maar juist omhoog kunnen gaan kijken.

Supporterscollectief Willem II

*Het Supporterscollectief Willem II is een samenwerkingsorgaan van de diverse supportersgroepringen van Willem II: Supportersclub Willem II, Stichting KingZine, Tilburg Tifosi, Kingside en Vakkie E en KS79.