STATEMENT: VOLLE BAK ACHTER DE PLOEG!

Een knotsgekke competitie. Dat is de Keuken Kampioen Divisie. We zijn nu (0)13 wedstrijden onderweg en ondanks het feit dat we teveel verliespunten hebben en het spel niet om over naar huis te schrijven is, doen we nog steeds mee om de bovenste plekken. De wedstrijden die nog komen gaan richting de winterstop zijn daarin cruciaal. Vandaar dit statement.

Ook wij zien dat er veel kritiek is op met name de hoofdtrainer vanwege het vertoonde spel. Ook wij zien dat het spel vaak niet om aan te gluren is. Ook wij merken bij vlagen de gelatenheid op de tribune. En dus zijn wij in actie gekomen. Want: hoe zit de vork eigenlijk in de steel?

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest. Zo hebben we verschillende gesprekken gevoerd met diverse mensen binnen en rondom de club. Het belangrijkste wat wij daarin – met name vanuit de spelersgroep te horen krijgen – is dat de selectie voor 100% achter Kevin Hofland staat. De spelers zijn er heilig van overtuigd dat het tij met Kevin Hofland aan het roer gekeerd gaat worden.

En geloof ons: de signalen die ons zijn gegeven, geven ons genoeg aanleiding om ook nog steeds de steun aan de huidige technische staf uit te spreken.

Terug in de tijd
Even terug in de tijd. Afgelopen 15 jaar hebben we als Willem II zijnde twee keer een promotie meegemaakt. Een keer via de nacompetitie en een keer door kampioen te worden. Ook destijds was er vaak kritiek op het spel van Willem II. Maar de belangrijkste factoren dat seizoen: trainer Jurgen Streppel en zijn staf maakten van de selectie een team en wij stonden daar als supporters massaal achter. Een team dat door elkaar voor het vuur gaat. Ons is op het hart gedrukt dat Kevin Hofland nu met exact hetzelfde bezig is en dat er daadwerkelijk een team staat dat voor elkaar door het vuur gaat, maar het balletje nog even de juiste kant op dient te vallen.

Wij moeten dus vooral zorgen dat we volle bak achter de ploeg blijven staan. Ook als het spel tegenvalt en ook als we een tegengoal incasseren. Laten we zorgen voor de twee-eenheid die we ook in andere seizoenen waren. Een twee-eenheid waarin spelers en supporters elkaar feilloos wisten te vinden, de sfeer goed was en we vertrouwen uitspraken naar spelers én staf: ook bij tegenslagen.

Altijd & overal
Om dit signaal kracht bij te geven, zijn we bezig met diverse acties. Daarover later uiteraard meer. Zo is de selectie en de staf daags na de uitwedstrijd met Jong Ajax langs geweest bij Tilburg Tifosi. Hier hebben we veelvuldig gepraat over de huidige situatie, wat wij als supporters verwachten van spelers en staf en hoe zij – maar ook wij – ervoor kunnen zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan.

Bij deze bijeenkomst hebben de spelers en staf gezien wat wij allemaal voor energie en passie in de club steken. Ook hebben we de belofte gemaakt dat wij als supportersgroeperingen de komende tijd volle bak achter de club staan. In voor én tegenspoed.

Laten we met zijn allen de negatieve tendens keren en volop achter de ploeg gaan staan. Met een kolkend Koning Willem II Stadion, sfeervolle uitvakken en een rood-wit-blauwe leger dat het team niet laat vallen bij tegenslagen.

De oproep voor de komende wedstrijd is dan ook duidelijk: massaal achter de ploeg en dat de hele wedstrijd lang. Uiteraard blijven ook wij de ontwikkelingen met een kritisch oog volgen en laten we van ons horen als we het idee hebben dat het misgaat. Maar laten we de spelers, staf en de andere geledingen in de club in ieder geval tot de winterstop 100% steun geven. Gas erop Tricolores.

We hebben eind vorig jaar laten zien hoe we het verschil kunnen maken. Toen was het alleen net te laat!

Supporterscollectief Willem II!