Op zaterdag 2 december 2023 was het dan zover: de derde Duitslandreis, georganiseerd door de Supportersclub Willem II, stond op het programma: Borussia Mönchengladbach – TSG Hoffenheim. Met de schitterende 3-0 overwinning tegen FC Emmen nog vers in het geheugen verzamelden de 49 aanwezigen zich rond 9:30 uur bij het Koning Willem II stadion.

De reis naar Mönchengladbach
Het vervoer stond al klaar en na een korte check-in kon iedereen de warme bus in. Mede dankzij Jack Nouwens hadden we op zowel de heen- als terugreis een prima gevarieerd muziekaanbod. De verkeersborden met daarop Mönchengladbach kwamen na circa 90 minuten in zicht en dus waren we niet ver af van de eerste stop, ons lunchadres. Dat werd gevonden in Korschenbroich bij Brauhaus Zum goldenen Handwerk Im Anker. Een gezellige, typisch Duitse uitspanning waar het lekker warm vertoeven was en we snel ons biertje of ‘groot frisje’ op hadden. In rap tempo volgde daarna de goed verzorgde lunch! Mocht je ooit in de buurt zijn; doe dan zeker Korschenbroich aan! Het is een pittoresk plaatsje in de buurt van Mönchengladbach en zeker de moeite waard voor een bezoek.

Het stadion en de wedstrijd
Hierna vervolgden we onze reis richting het Borussiapark. Eenmaal aangekomen was het er zichtbaar druk met thuisfans die zich verzameld hadden rondom het stadion. Indrukwekkend was weer de entourage en de gevulde tribunes met bijna 50.000 toeschouwers. Ook de fraaie, groen-witte verlichting onder het stadiondak, het scorebord en een prima veld maakten het schouwspel compleet.

Die Fohlen (de bijnaam voor de thuisploeg) namen het vandaag op tegen TSG Hoffenheim. Nadat ‘Die 11 von Niederrhein‘ (het clublied van de gastheren) was gezongen, floot de arbiter voor de aftrap. Dit jaar namen we plaats op de Osttribune met aan onze linkerzijde het uitvak. De fanatieke uitfans bleven gedurende de wedstrijd fanatiek achter hun ploeg staan en bij enkele liederen zaten ‘bekende deuntjes’ die flink werden meegezongen door de Tilburgse aanwezigen, omdat we ze bij Willem II ook zingen, alleen dan met een andere tekst uiteraard. De wedstrijd kwam in de tweede helft pas echt op gang toen de thuisploeg in de 58e minuut een penalty benutte via Alassane Pléa. Twee minuten later was het oud-Willem II’er (!) Wout Weghorst die zijn goal meepikte en de 1-1 binnenwerkte. In de 80e minuut scoorde Nathan N’Goumou de 2-1 die tevens de eindstand werd. Een mooie overwinning voor Die Fohlen!

Fanshop, naborrel en terugreis
Na de wedstijd was er nog voldoende tijd voor onder meer een bezoek aan de fanshop (waar het lekker warm was) of om nog iets te eten en te drinken. Het blijft toch verwonderlijk hoe in Duitsland de thuis- en uitsupporters in alle gemoedelijkheid door elkaar lopen en aan dezelfde tafel een biertje drinken. Na nog even een praatje gemaakt te hebben met supporters uit Venlo, Zwitserland en Groningen, gingen we richting de bus en vertrokken we keurig op tijd weer richting Tilburg.

Op de terugreis werd er nog luider meegezongen en werden de prijzen uitgereikt van de blinde toto’s. Leuke prijzen, gekocht in de fanshop van Borussia Mönchengladbach, die zeker in de smaak vielen. Rond de klok van 20:30 uur arriveerden we weer bij het mooiste stadion: ons eigen Koning Willem ll stadion.

Het bestuur van de Supportersclub Willem II dankt alle meegereisde supporters voor de prima sfeer en de gezelligheid tijdens deze opnieuw zeer geslaagde dagtrip naar Duitsland!

Tekst & foto’s: Rianne van de Sande