Afgelopen weekend was het na drie jaar (noodgedwongen door Corona! ) eindelijk weer eens tijd voor de tweede Duitslandreis van de Supportersclub Willem II. Vijftigleden van de Supportersclub namen een kijkje over de landsgrenzen om een authentieke Duitse voetbalbeleving mee te maken in de Bundesliga bij BorussiaMönchengladbachVfL Bochum (2-0). 

Met een gezellige groep Willem II-supporters vertrokken we op zaterdag 6 mei rond 09:30 uur vanuit Tilburg naar Mönchengladbach. Voor enkele supporters was het een kort nachtje, want de avond daarvoor stond immers Telstar – Willem II (0-0) op het programma. Na een trip van 123 kilometer werd er rond de klok van 11:15 uur aangelegd bij de Bavaria Alm in Mönchengladbach, waar een uitgebreide Duitse lunch op het programma stond. Dit restaurant had veel weg van een grote skihut, zoals je die in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland veel ziet en we werden getrakteerd op schalen gevuld met gebakken aardappeltjes, zuurkool en diverse, typisch Duitse vleesgerechten. Uiteraard werd de dorst gelest met grote pullen van een halve of een hele liter bier of een XXL-cola

Borussia Park
Na de lunch werd om 13:00 uur de reis vervolgd richting het Borussia Park, de thuishaven van Borussia Mönchengladbach. We hadden het geluk dat de bus geparkeerd kon worden op twee minuten loopafstand van het stadion met daarnaast de befaamde Biergarten van de thuisclub: een groot plein waar de thuissupporters samenkomen voorafgaand aan de wedstrijd. Het plein is dan al gevuld met veel supporters die bijna allemaal zijn gekleed in clubtenues. Het geluid van een wedstrijd uit de 2. Bundesliga galmde door de speakers en vele ogen waren gericht op een wedstrijd die op groot scherm te zien was. De wedstrijd leeft enorm onder de thuissupporters en er zijn naast de thuissupporters zowaar ook supporters van VfL Bochum te zien op dit plein. In Nederland zijn we de auto- en buscombi’s gewend maar in Duitsland lopen de supporters van beide clubs gemoedelijk door elkaar. Politie is wel aanwezig maar op gepaste afstand.

Al vroeg druk op het plein
De wedstrijd begon pas om 15:30 uur, maar om 13:30 uur leefde de wedstrijd al volop bij de thuissupporters. Lange rijen voor de fanshop, vele aanwezigen supporters en jonge supporters die hun helden opwachten. Een van onze leden had zelfs het geluk dat hij een selfie kon maken Marcus Thuram, clubtopscorer en spits van Gladbach, tevens de zoon van de voormalige Franse sterspeler Lilian Thuram, die kwam aanrijden in zijn auto en helaas geblesseerd was voor dit duel. De bestuursleden van de Supportersclub gingen ook de clubwinkel in om wat cadeautjes te kopen als prijs voor de winnaars van de bekende en populaire Blinde Toto.

De Biergarten ligt achter de ‘Nord Kurve‘, de tribune waar de fanatieke aanhang van Borussia Mönchengladbach zich bevindt. En op deze zaterdagmiddag stonden daar dus ook de Willem II-supporters die met een Bitburger bier en een ‘Bratwurst im Brötchen‘ genoten van de overwegend zonnige middag. Na veel gezelligheid was het al snel tijd om het stadion te bewonderen. 

Fysieke ontmoeting
Het Borussia Park was gevuld met maar liefst 53.797 toeschouwers. De fysieke en tactische wedstrijd werd met een 2-0 overwinning in het voordeel van de thuisclub beslist door doelpunten van Jonas Hofmann en Lars Stindl. Nadat de wedstrijd was afgelopen genoot iedereen nog na van de wedstrijd, ook weer op het fanplein, waarna om 19:00 uur de terugreis naar Tilburg werd begonnen waar we rond 21:00 arriveerden

Dank voor de geslaagde trip
Het bestuur van de Supportersclub Willem II dankt alle meegereisde supporters voor de prima sfeer en de gezelligheid tijdens deze zeer geslaagde dagtrip! Daarnaast gaat onze dank uit naar Nicky en Steef van Sparenti die de invulling van deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.