Mensen die regelmatig door de stad rijden, zal het wel opgevallen zijn dat Tilburg langzaamaan steeds meer rood-wit-blauw kleurt.

Je hebt van die voetbalwedstrijden die net wat belangrijker zijn dan andere: nou, a.s. vrijdag is er zo eentje in het Koning Willem II stadion aan de Goirleseweg! Onze Tilburgse trots, Willem II, kan namelijk promotie naar de Eredivisie veiligstellen door een overwinning op concurrent FC Groningen.

En in die Eredivisie daar hoort Willem II gewoon thuis, zeker als je kijkt naar het tweewekelijks kolkende stadion, de enthousiaste supportersgroepen die meereizen naar uitwedstrijden en de voortdurende en onvoorwaardelijke support vanaf de tribunes, uit én thuis.

Willem II is ook een reclameobject voor de Gemeente Tilburg, vandaar dat het Supporterscollectief er alles aan gedaan heeft om te stimuleren dat Tilburg in het algemeen en de binnenstad in het bijzonder, aan het eind van deze spannende competitie meer en meer rood-wit-blauw kleurt. Naast alle particuliere initiatieven heeft het Supporterscollectief, waarvan onder meer de Supportersclub Willem II en Stichting KingZine deel uitmaken, ervoor gezorgd dat de bekende vlaggenmasten in het centrum bij het Centraal Station, bij Interpolis en bij de Schouwburg de komende weken in het teken staan van onze trots voor Willem II.

Het bestuur van de Supportersclub Willem II roept alle supporters op vooral ook zelf aan deze actie “Tilburg kleurt rood-wit-blauw” mee te doen! Dat kan bijvoorbeeld al simpelweg door een Willem II-shirt aan te trekken of door een vlag, liefst met Willem-wimpel, buiten te hangen! Maar Tilburgers zijn creatief en zullen zeker nog op andere originele ideeën komen om Willem II meer zichtbaar te maken in de stad en rondom de wedstrijd van morgen!

Hieronder zetten we enkele acties nog eens voor je op een rijte:

Supportersclub: Geen loterij, ruimte beperkt geopend
Voorafgaand aan de wedstrijd Willem II – FC Groningen is er geen loterijverkoop van de Supportersclub. Tevens is de ruimte van de Supportersclub (gevestigd onder vak M) beperkt geopend. De ruimte sluit om 19:15 uur en is in de rust van het duel eveneens gesloten.

Donderdagavond extra koop/ophaalmoment wimpels + return of the king t-shirt
KingSide Clothing heeft een speciaal shirt laten maken voor supporters die of geen (passend) Willem II shirt hebben of gewoon liever zo’n shirt kopen voor €15,-.

Afgelopen week kon je het t-shirt online pre-orderen. Donderdagavond 25 april staat er een ophaalmoment op het programma bij het gebouw onder vak M. Dit ophaalmoment is van 18:00 – 21:00 uur. Er is dan ook vrije verkoop voor de ‘samen voor onze trots’ – wimpel (€10,-) en het t-shirt.

Pre-match
Het supporterscollectief heeft tal van initiatieven uitgezet en roept alle supporters op om vrijdagmiddag 26 april op tijd en in het rood, wit en blauw naar de binnenstad van Tilburg te komen. 

Trommel al je Willem II vrienden en vriendinnen op en strijk neer op één van de terrassen in de binnenstad. Deel samen alle mooie verhalen en herinneringen uit jouw rijke historie van Willem II. Denk terug aan alle hoogte en dieptepunten en ben samen trots op de mooie vriendschappen die bij onze club zijn ontstaan.

De meeste kroegen en pleinen in de binnenstad zullen alle open zijn in aanloop naar de Koningsnacht en Koningsdag activiteiten. Rosalie (Heuvel 2) opent om 13.00 uur het terras voor Willem II Supporters. Onderweg naar het Koning Willem II Stadion kun je bij goed weer ook terecht bij Cafe Berlijn aan de Korvelseweg of kom je aan de Laarstraat terecht bij Cafe het Laar.
Café ‘t Laar is om 15:00 uur open, er is een dj aanwezig, een frietkar en ze hebben een bieractie tussen 17:00 – 18:00 uur.

Massaal inhaken (in het rood-wit-blauw)!
Voor de wedstrijd tegen FC Groningen roepen we op tot de grootste inhaaksessie ooit in het Koning Willem II Stadion. Of je nu op de KingSide, EreTribune, vak E, vak N of welke tribune dan ook staat; Pak je maten, vader, moeder, oom, tante of onbekende buurman vast en haak in! Vergeet ook zeker niet om je rood-wit-blauwe kleding aan te trekken ter ondersteuning van de Tricolores. En we zijn voor niemand bang!

Wil je een totaaloverzicht van de acties? Check hieronder de rood-wit-blauwe checklist!