Ja hoor, het is zover! Terwijl supporters van beide clubs elkaar al jarenlang bezoeken, wordt er dan eindelijk een (oefen)wedstrijd georganiseerd tussen de beide clubs. Met Bristol City – Willem II sluiten de Tricolores de competitievoorbereiding af. Geen leuker affiche als voorbereiding op de competitie, dus 3 augustus kan en moet een voetbalfeestje worden!

Willem II-supporters zullen op allerlei manieren deze voorbereidingskraker bezoeken: de Supportersclub Willem II en Vak E organiseren een busreis en een groot aantal supporters gaat op eigen gelegenheid met het vliegtuig of met de auto. Hoewel sommigen er vrijdag 2 augustus al aankomen, zal het hoogtepunt van de trip op de zaterdag liggen. Dan is de wedstrijd namelijk: om 15:00 uur plaatselijke tijd in het Ashton Gate Stadium.

Wedstrijdtickets
De eerdere link naar de kaartverkoop die is gedeeld door Willem II klopte niet. Alle Willem II supporters dienen kaarten te kopen voor vak N38 (Atyeo stand). Deze kaarten zijn hier te koop. Let op: dit geldt niet voor degenen die met de Supportersclub of Vak E met de bus meegaan; die busreis is namelijk inclusief wedstrijdkaartje!

Enkele tips (vooral voor de zaterdag!)
Uiteraard is iedereen, of je nou met de bus, de auto of het vliegtuig naar Bristol komt, vrij om te gaan en staan waar hij of zij dat wil. Maar het is wel tof om op die zaterdag met een grote groep Willem II-supporters bij elkaar dit voetbalfeest te vieren! Daarom enkele vrijblijvende tips!

Door de jongens die vaker Bristol bezocht hebben, zijn in samenwerking met de Bristol City-supporters een aantal zaken georganiseerd. De festiviteiten zullen zich allemaal afspelen in de buurt van Ashton Gate, het stadion van Bristol City. Je moet dan zijn in de wijk Bedminster! Daar zijn alle kroegen en eettentjes toegankelijk voor Willem ll-supporters die op eigen gelegenheid of in groepsverband iets willen eten of drinken.

De festiviteiten zijn met name geregeld bij de volgende drie kroegen:
– The Three Lions (206 West Street);
– The Miners’ Arms (70 Bedminster Down Road);
– The Luckwell Pub (147 Luckwell Road)
Bij The Three Lions zal de corteo richting Ashton Gate starten en daar wordt ook de pre-party gehouden. Na de wedstrijd zijn in de drie hiervoor genoemde pubs de festiviteiten met DJ’s.

In het centrum van Bristol kan het zijn dat er Cardiff-supporters rondlopen (die spelen dezelfde dag tegen Bristol Rovers) maar als je jezelf niet als hooligan gedraagt is in Engeland de ongeschreven regel dat je elkaar met rust laat. Blijf je in de buurt van Asthon Gate, dan kom je geen andere supporters tegen dan Bristol City fans want daar komen geen Rovers-fans of andere supporters! Dus iedereen sowieso op 3 augustus allemaal naar Bedminster bij Ashton Gate en niet naar het centrum!

Wij wensen iedereen alvast een prettige dag op 3 augustus a.s.

Supporterscollectief Willem II