Vandaag, 12 augustus 2021, is het precies 125 jaar geleden dat Willem II werd opgericht! Wij feliciteren dan ook bestuur, directie, spelers, staf en medewerkers van Willem II maar vooral ook alle supporters van harte met deze fantastische mijlpaal! We hopen van harte dat het een feestelijk seizoen wordt, zowel op het veld zelf als daar omheen!

Zo’n 125-jarig jubileum gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Helaas heeft Corona zodanig roet in het eten gegooid dat een aantal geplande festiviteiten is doorgeschoven naar maart 2022 wanneer de situatie hopelijk weer wat meer genormaliseerd is. Maar er zijn ook activiteiten die wel gewoon doorgaan. We sommen ze hieronder even op.

Boeken genoeg!
Twee boeken horen officieel bij het jubileum:

1) Het geweldige boek “Tricolores, 125 jaar Willem II” dat al besteld kon worden voor € 39,95 en vanaf nu te koop is voor € 49,95. Het boek geeft een zeer veelzijdige kijk op diverse aspecten rondom onze mooie club. De officiële presentatie van dit boek vindt op 12 augustus in de LocHal plaats. Iedereen die dit boek in de voorverkoop besteld heeft kan het vanaf 16.00 uur in de fanshop van Willem II afhalen. De fanshop is op deze speciale dag, 12 augustus, tot 21.00 uur geopend.

2) Het vermakelijke stripboek “Trots van het voetballand, 125 jaar roem en glorie”, geïnitieerd door de Koningsclub. Dit boek krijgt elke seizoenkaarthouder cadeau en is in de winkel voor iedereen te koop.

Daar bovenop verschenen er prachtige specials over 125 jaar Willem II in de bladen Voetbal International en Staantribune en is er ook nog een boek verschenen van Leeuwelijn Verwijst over Fran Sol onder de titel Zon in Tilburg.

Ook de Supportersclub Willem II zal nog een bijdrage aan deze schrijfexplosie leveren met een speciaal dubbeldik nummer van ons clubblad, de Willem II’er, dat eind augustus zal verschijnen.

Flagday
Willem II is een club waarin we tradities in stand houden. Zo ook de jaarlijkse flagday tijdens de eerste thuiswedstrijd van Willem II. Maar omdat we dit jaar het prachtige 125-jarig jubileum van onze club vieren, pakken we extra groots uit vanaf vandaag, de dag dat Willem II 125 jaar bestaat.

Wat is de bedoeling? Samen met iedereen die Willem II-supporter is, gaan we ervoor zorgen dat Tilburg rood, wit en blauw kleurt. Hang de vlag uit, hang je sjaals buiten, trek je Willem II-shirt aan, versier je huis, je straat of doe iets anders wat ervoor zorgt dat het Tilburgse straatbeeld vanaf 12 augustus rood-wit-blauw kleurt!

Willem II-expositie in de LocHal: over de snoeischaar van Antoine Hijstek en andere bijzonderheden, voorwerpen en anekdotes
Vanmiddag opent in de Bibliotheek LocHal de expositie ‘Leev Hoezee, 125 jaar Willem II’. Deze expositie van maar liefst 250 vierkante meter is een speelse tijdreis door onze mooie clubhistorie. Supporters kunnen de expositie vanaf die avond (19.00 uur) gratis bezoeken. De expositie is op het stadsbalkon, de bovenste etage van de LocHal, en is te bezoeken tot en met 31 oktober a.s. Van harte aanbevolen voor iedereen die Willem II een warm hart toedraagt!

Talkshow 125 jaar Willem II
Speciaal voor de supporters zendt Willem II vanaf 21.00 uur “Leev’Hoezee, de talkshow” uit. Vanaf 21.00 uur is via het Youtube-kanaal dit praatprogramma over 125 jaar Willem II te zien. In deze uitzending gaat presentator Frank Evenblij in gesprek met verschillende Willem II’ers die de rijke clubhistorie kleur gaven. Zo schuiven onder andere Piet de Visser, Arno Arts en Arjan Swinkels aan om te vertellen over hun tijd bij de Tricolores.

Uiteraard zullen diverse activiteiten van de Supportersclub Willem II gedurende het komende seizoen 2021/2022 ook in het teken staan van 125 jaar Willem II. Ook zal de Supportersclub Willem II, die zelf sinds 1 augustus 40 jaar bestaat, Willem II nog een speciaal en verrassend cadeau aanbieden. Maar daarover later meer… …

Bestuur Supportersclub Willem II