Willem II is periodekampioen! Het afsluitend duel in de tweede periode wisten de Tricolores met 4-1 te winnen van provinciegenoot Helmond Sport. Willem II is hiermee verzekerd van een play-offticket, wint een Bronzen Schild en mag €74.000 bijschrijven. Hoe Willem II in een uitverkocht Koning Willem II stadion periodekampioen werd….

19:50 uur: De Tricolores beëindigen de warming-up en het Koning Willem II stadion stroomt vol. Er wordt afscheid genomen van oud-spelers Wessel Dammers, Jizz Hornkamp en Joeri Schroijen. Laatstgenoemde staat in de basis bij de tegenstander van vanavond.

20:00 uur: De spelers van Willem II en Helmond Sport komen het veld op. De jeugdige leden van Willem II Kings wapperen de grote Willem II-vlag op de middencirkel en op de Kingside is een mooie sfeeractie te zien; de Tilburg Tifosi heeft namelijk uitgepakt met de actie ‘Kleurt Willem II zo goed’. Het Koning Willem II stadion is volgestroomd en de spelers betreden het veld. Onder de aanwezigen is o.a. oud-trainer Jurgen Streppel, die momenteel technisch directeur is van de tegenstander. Naast de periodetitel, kunnen de Tricolores ook individuele prijzen winnen in deze tweede periode. Ringo Meerveld is genomineerd voor beste talent, Joshua Smits voor beste keeper en Peter Maes voor beste trainer. Ringo Meerveld verricht de aftrap namens de Tricolores. Pakt Willem II de periodetitel?

20:06: Willem II zoekt vanaf het begin van het duel de aanval. Het eerste wapenfeit is van Jeredy Hilterman die een moeilijke voorzet van Nick Doodeman over werkt.

20:09 uur: Een foutieve terugspeelbal van Raffael Behounek op Joshua Smits zorgt er bijna voor dat de bezoekers op voorsprong komen. Joshua Smits komt goed uit zijn doel en werpt zich voor de bal; gevaar geweken!

20:15 uur:
Peter Maes ziet dat zijn basiselftal zoekende is in de openingsfase van het duel. Maes is niet tevreden en staat druk coachend langs de zijlijn zijn team aan te moedigen om hoger druk te zetten op de defensie van de Helmonders. De Kingside laat nog eens van zich horen.

20:24 uur: Zo saai het duel in Tilburg is, zo doelpuntrijk is het duel in de Hofstad tussen ADO Den Haag en NAC Breda. Onze rivaal uit Breda is de nog enige concurrent in de strijd om de tweede periode. De thuisploeg komt daar op een 2-1 voorsprong en zet in korte tijd een achterstand om in een voorsprong. Deze voorsprong wordt met luid gejuich ontvangen door het Tilburgse publiek.

20:28 uur: De eerste, échte grote kans voor Willem II via Jeredy Hilterman. Na een strakke voorzet van Runár Thór Sigurgeirsson wordt zijn inzet geblokt door Helmond Sport-verdediger Flor van den Eynden.

20:29 uur: 1-0 voor Willem II! Jeredy Hilterman verovert de bal met een mooie sliding, waarna Ringo Meerveld alleen verder gaat. Na een prachtige solo, waarbij hij een aantal verdedigers te slim af is in de zestien, schiet hij raak in de linkerhoek.

20:39 uur: Jeredy Hilterman verwerkt een corner van Helmond Sport tot een nieuwe corner. Uit een volgende corner van de uitploeg, schiet oud-Willem II’er Joeri Schroijen ver naast het doel van Joshua Smits.

20:46 uur: Helmond Sport komt op 1-1! Nadat scheidsrechter Sander van Eijk twee minuten extra speeltijd gaf, is het de KKD-topscoorder Martijn Kaars die de bezoekers op gelijke hoogte brengt en zijn 16e treffer van het seizoen maakt. Hierna klinkt het rustsignaal. In Den Haag is de thuisploeg ondertussen op een 3-1 voorsprong gekomen.

21:05 uur: De tweede helft gaat beginnen. Beide teams zijn ongewijzigd.

21:10 uur: 2-1 voor Willem II in de 51e minuut! Willem II countert via Jesse Bosch en Ringo Meerveld richting het Helmondse doel. Nick Doodeman geeft vanaf links voor en Thijs Oosting werkt de bal bij de tweede paal in het doel.

21:16 uur: Joshua Smits met een uiterst belangrijke redding voor Willem II. De lange goalie rekt zich naar de linker bovenhoek van zijn doel om de 2-2 te voorkomen middels een knappe redding.

21:18 uur: 3-1! De sterk spelende Jeredy Hilterman schiet een penalty langs Helmond Sport-keeper Wouter van der Steen. Hilterman, eveneens betrokken bij de aanleiding van de penalty, benut het buitenkansje nadat Ringo Meerveld werd neergehaald in het zestienmeter gebied. Het is zijn vierde treffer in de laatste vijf duels voor onze spits. De periodetitel kan ons bijna niet meer ontgaan….

21:28 uur: Bokila flikt het weer en het Tilburgse publiek staat wederom op de banken! De Tilburgse pubiekslieveling scoort (wederom) als invaller, 4-1. Het is alweer zijn achtste treffer van dit seizoen.

21:44 uur: De wedstrijd kabbelt naar het einde toe. Peter Maes pept zijn team nog eens op voor de slotfase van het duel.

21:54 uur: Eindsignaal! Koploper Willem II behaalt drie hele belangrijke punten en is de winnaar van de tweede periode! “Jalalala, Peter Peter Maes”, klinkt van de tribunes. Een plukje spelers omhelst elkaar en vieren de overwinning. Andere spelers geven elkaar high-fives na het behaalde resultaat.

21:56 uur: Op het veld verschijnt Jeremy Bokila voor de camera van ESPN voor een eerste reactie en de overige Willem II-spelers wachten geduldig af op wat er gaat gebeuren. Het elftal moet zich hierna melden bij het bord van de Keuken Kampioen Divisie. Het bronzen beeld wordt uitgereikt door clubmanager Jos van Nieuwstadt en Simon Kelder, bestuurslid in de Raad Van Commissarissen van de KKD.

22:00 uur: De selectie maakt de ereronde door het stadion. Jeremy Bokila kan maar moeilijk afstand doen van de gewonnen prijs. De overwinning en de periodewinst wordt gevierd met de fans.

22:07 uur: De spelers zoeken de kleedkamer op. Bokila heeft ondertussen het schild gegeven aan Jeredy Hilterman die het schild naar de kleedkamer brengt. De spelers krijgen voor het betreden van de kleedkamer allen een knuffel en hig-five van Peter Maes. Ook de geblesseerde Patrick Joosten feliciteert zijn teamgenoten met de overwinning.

Erik Schouten na afloop van Willem II – Helmond Sport:
“De overwinning geeft een goed gevoel en de periodewinst is een beloning voor de laatste weken. Helmond Sport speelde goed in de eerste helft en stond goed in de 1e en 2e fase van het veld. In de tweede helft hebben we ons hersteld. We zetten lager druk, waardoor Helmond Sport kwam aanvallen en wij konden door de ontstane ruimte toeslaan. Joshua Smits pakt een belangrijke bal, waardoor we onze voorsprong konden behouden. De periodewinst is mooi, maar we moeten ook weer snel omschakelen richting de volgende twee duels tegen FC Groningen en NAC Breda in de komende week.”

Peter Maes na afloop van Willem II – Helmond Sport:
“Onze focus lag vandaag op een goed resultaat tegen Helmond Sport. Gelukkig hebben we ons daarin kunnen belonen met de periodewinst. We hebben nu drie matches in één week en gaan door.”


Willem II in de tweede periode, seizoen 2023/2024

  1. Willem II – FC Den Bosch (3-1)
  2. Roda JC – Willem II (0-1)
  3. Willem II – Jong PSV (3-0)
  4. Jong Ajax – Willem II (1-0)
  5. Willem II – Jong FC Utrecht (2-1)
  6. VVV-Venlo – Willem II (1-3)
  7. Telstar – Willem II (1-5)
  8. Willem II – FC Emmen (3-0)
  9. ADO Den Haag – Willem II (1-1)
  10.  Willem II – Helmond Sport (4-1)

Tekst: Jeroen van den Assem

Foto’s: Toin Damen