Na vijftien jaar wachten kunnen de spelers en supporters van Willem II zich gaan opmaken voor een Europees avontuur. De KNVB heeft besloten dat de Europese tickets verdeeld worden naar aanleiding van de huidige stand. Willem II staat momenteel vijfde en krijgt daarom een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

De laatste keer dat Willem II in Europees verband een wedstrijd speelde was vijftien jaar geleden tegen AS Monaco, dit avontuur eindigde nadat Willem II over twee wedstrijden gezien met 5-1 verloor. Nu, vijftien jaar later, mag Willem II weer Europa in en dat nieuws ging niet geheel onopgemerkt. Binnen de kortste keren stond social-media vol met uitzinnige reacties van supporters. Vele supporters gingen zelfs de straat op, in hun auto, om al toeterend de weg vanaf de Heuvel naar het stadion te rijden. Dit leidde tot positieve reacties binnen de supportersclub en kon ook de lof van Martin van Geel genieten.

Compensatie abrupt einde seizoen

De club Willem II heeft, ter compensatie van het te vroeg beëindigde seizoen, aangegeven dat fans die hun seizoenkaart verlengen de eerste Europese wedstrijd in Tilburg gratis mogen bezoeken. Uiteraard is het nog afwachten of dit mogelijk is volgens de richtlijnen van het RIVM.

Jan van den Dries, voorzitter van de supportersclub van Willem II, laat weten dat al veel supporters hebben aangegeven dit niet te willen en ‘gewoon’ hun kaartje willen betalen als sponsoring van de club in deze moeilijke periode. “Veel supportersgroepen sporen supporters ook aan om hun geld van hun seizoenkaart niet terug te vragen maar te doneren aan de club.”, voegt Jan nog toe.

De supportersclub blijft ondanks deze corona-tijd nog bezig voor de supporters, zo komt er een online-quiz over voetbal en algemene kennis waar alle supporters aan mee kunnen doen.

Al deze initiatieven van zowel de club als de supporters doen Jan van den Dries goed: “Het is allemaal één grote Willem II familie, je merkt van alle kanten dat iedereen zijn best doet de club in evenwicht te houden in deze moeilijke tijden. Dat is mooi om te zien.”

Bron: https://omroeptilburg.nl/nieuws/sport/willem-ii-supporters-blij-met-europees-ticket/