Het ultieme doel, promotie, is zaterdagavond weer een stukje dichterbij gekomen voor Willem II. In het Koning Willem II stadion werd VVV-Venlo eenvoudig met 2-0 verslagen. Hierdoor zette de Tricolores de concurrenten op plek 4, 5 en 6 op elf punten waardoor de promotiestrijd gaat tussen Willem II, Roda JC en FC Groningen.

Grip krijgen
Het waren de bezoekers die in de openingsfase van het duel het meeste balbezit hadden en de Tricolores kwamen gestaag in de wedstrijd. Na een kwartier spelen was het Jesse Bosch die voor ophef zorgde. Zijn schot leek de hand van Richard Sedclácek te toucheren, maar scheidsrechter Dennis Higler wees het penaltyverzoek af. Kort hierna belandde een lange pass van Erik Schouten tussen de Venlose defensie -en keeper. Jeredy Hilterman wilde van de ruimte gebruik maken, maar VVV-Venlo-verdediger Roel Janssen trok aan de handrem wat hem een gele kaart opleverde. De daaropvolgende vrije trap van Mattias Verreth leverde de eerste echte kans op voor Willem II, maar zijn schot ging rakelings naast.

Willem II trok het duel vervolgens steeds meer naar zich toe en dat resulteerde in de 19e minuut in de openingsgoal van Jeredy Hilterman. Ringo Meerveld profiteerde van Venloos balverlies, tikte de bal door naar Thijs Oosting die vervolgens Jeredy Hilterman alleen voor de keeper zette en de bal beheerst over Delano van Crooij heen stifte. Het was daarmee de 13e treffer van dit seizoen voor de clubtopscorer. Halverwege het eerste bedrijf was er dubbele verzorging nodig bij de Tricolores, want zowel Jeredy Hilterman als Ringo Meerveld hadden ondersteuning nodig. Ringo Meerveld kon niet verder na een dubbelgeklapte enkel in het duel met Magnus Kaastrup en werd in de 26e minuut vervangen door Max Svensson.

Marge verdubbelen
Willem II, dat in de eerste helft richting de Kingside voetbalde, zag na een halfuur spelen een schot van de Zweedse invaller tot corner gekeerd worden. Een Tilburgse variant voortkomend uit die corner werd door Rob Nizet over geschoten. VVV-Venlo, dat in de laatste acht uitduels niet had gewonnen, probeerde het in de eerste 45 minuten diverse malen middels voorzetten, maar die konden keer op keer uitverdedigd worden door het centrale duo Raffael Behounek/Erik Schouten. VVV-Venlo-captain Rick Ketting zag een kopballetje naast gaan. Willem II was in de slotfase van de eerste helft via een aantal goede combinaties dichtbij de 2-0. Rob Nizet knalde op doel van buiten de zestien en uit een voorzet van diezelfde Rob Nizet kopte Thijs Oosting het leer net over het doel. Kort voor het rustsignaal passeerde Svensson een drietal verdedigers, maar hij zag zijn inzet voorlangs gaan. Willem II belandde net na rust in een zetel, want het was de Venlonaar Rick Ketting die een voorzet van Nick Doodeman tot eigen doelpunt verwerkte: 2-0! Voor Doodeman betekende het dat hij nog even moet wachten op zijn 13e assist van dit seizoen.

Willem II had een marge van twee, maar moest al snel in de tweede helft de volgende middenvelder naar de kant halen. Na Ringo Meerveld moest ook Matthias Verreth, vermoedelijk door overbelasting van de hamstring, naar de kant en hij werd vervangen door cultheld Freek Heerkens.

Drie punten koesteren
“Raffael Behounek, dolt ‘m nie, want hij breekt oew nek”, schalmde vervolgens als nieuwe song van de Kingside in een tweede helft die een slordiger Willem II rustig uitspeelde. Ook Peter Maes paste een driedubbele wissel toe door Nick Doodeman, Thijs Oosting en Jeredy Hilterman na 70 minuten naar de kant te halen voor Valentino Vermeulen, Michael de Leeuw en Jeremy Bokila. De wedstrijd kabbelde naar het einde waarin Willem II het wel probeerde, maar ook nauwelijks in de problemen kwam. De Kingside liet het ‘Hejahejaheja hooo’ nogmaals horen.

Een solide overwinning op de Venlonaren resulteerde in drie punten en dus weer een stap dichter bij promotie, al zag Willem II vanavond ook concurrent Roda JC winnen. Volgende week vrijdag wacht de volgende horde, want dan speelt Willem II op Sportpark de Braak een uitduel tegen Helmond Sport. Samen voor onze trots, strijden voor onze kleuren!