Eindelijk kon het bestuur van de Supportersclub Willem II weer eens iets organiseren. Voorzitter Jan van den Dries memoreerde in zijn welkomstboodschap het feit dat op 5 november 2021 met de zeer geslaagde bowlingavond voorlopig de laatste activiteit had plaatsgevonden. Daags daarna was er nog de dramatische thuiswedstrijd tegen Sparta en toen ging Nederland weer voor een groot deel op slot: geen publiek bij de wedstrijden en geen activiteiten die konden doorgaan. Zelfs de populaire Kerstbingo sneuvelde door de coronamaatregelen.

Maar goed: tijden veranderen en er mag weer volle bak publiek naar de wedstrijden en er kan weer eens wat georganiseerd worden. Te beginnen met de boekpresentatie van Arno Arts die eerder ook sneuvelde door Corona en die nu, op 16 februari, gelukkig alsnog kon plaatsvinden op de tweede verdieping van het Koning Willem II stadion.

Interview
Jeroen van den Assem, kersvers bestuurslid, nam de rest van de avond voor zijn rekening en nam de carrière van Arno Arts door middel van een interview met Arno van A tot Z door. Het boek Linkspoot is een weergave van zijn carrière in prachtige, ontroerende, smeuïge en zeker ook humoristische anekdotes uit Arno’s rijke loopbaan. Arno maakte gebruik van het interview door allerlei leuke anekdotes, die ook in het boek voorkomen, naar voren te brengen, onder meer over de zingende dokter Jan Vioen en over Fritz Korbach, destijds zijn markante trainer bij Cambuur Leeuwarden. In tegenstelling tot veel andere oud-voetballers, die een boek laten schrijven, heeft Arno zijn boek helemaal zélf geschreven en dat maakt het ook allemaal zeer oprecht, eerlijk en uit het hart gegrepen!

Champions League-periode
Er waren ook twee ex-ploeggenoten van Arno aanwezig, namelijk Raymond (ererondje) Victoria en Geoffrey Prommayon. Ook zij werden door Jeroen op professionele wijze in het interview betrokken en hadden ook met name prachtige herinneringen aan de Champions League-tijd onder Co Adriaanse. Ook zij haalden mooie herinneringen op aan bijvoorbeeld coryfeeën als Yassine Abdelloui, Sami Hyypia, Jatto Ceesay en Ousmane Papa Sanou.

Na het interview was er voor de aanwezigen uiteraard nog gelegenheid om Arno’s boek te kopen, voor zover ze dat nog niet hadden gedaan, en gezellig met Arno, Geoffrey en Raymond nog een glaasje te drinken.

Kortom, een erg geslaagde en zeer onderhoudende avond met enthousiaste supporters die stuk voor stuk genoten hadden en zonder nog meer supporters die helaas een gezellige avond gemist hebben. Maar goed, de Supportersclub Willem II is ook weer ontwaakt uit de gedwongen coronaslaap en beraadt zich over verdere activiteiten. Volg daarvoor onze website www.scwillemii.nl en onze social media.

Tekst: Jan van den Dries
Foto’s: Ruud Rovers