Op donderdag 29 februari maakte het bondsbestuur van Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) bekend dat Frank Paauw wordt voorgedragen als nieuwe bondsvoorzitter.

Het bericht vanuit de KNVB heeft voor veel ophef gezorgd onder voetbalsupporters in Nederland. Ook het Supporterscollectief Willem II is onaangenaam verrast door deze voordracht. Gezamenlijk roepen we daarom Willem II op om tegen de benoeming van Frank Paauw te stemmen.

Voor ons is het heel duidelijk dat Paauw, mede door eerdere uitspraken, niet de geschikte persoon voor de normalisering in de verhoudingen rondom voetbalwedstrijden. Het meermaals oproepen tot een uitsupportersverbod bij wedstrijden, het weren van fanatieke supportersgroepen bij o.a. Europese duels in Nederland en de collectieve straffen die meermaals voorbij zijn gekomen afgelopen seizoen zijn hier enkele voorbeelden van.

Paauw stelde verder in het tv-programma op NPO1 het volgende: “Als je veiligheidsorganisatie niet in staat is om de veiligheid te garanderen, zul je iets moeten doen aan het aantal supporters”. Het is voor ons dan ook onbegrijpelijk dat uitgerekend hij überhaupt een functie kan gaan vervullen binnen de KNVB.

Iemand die zich zo keert tegen volle stadions, vakken leeg wenst te laten en fanatieke sfeer verhogende groepen wil weigeren, hoort niet thuis op een plek waar hij of zij juist deze cultuur dient te beschermen. Voetbal zonder supporters is niets.

Het Supporterscollectief Willem II staat voor het normaliseren en bewaken van de voetbalcultuur inclusief full support bij uit- en thuiswedstrijden. Voor ons (en met ons nog veel meer supportersgroeperingen) is dit een enorme stap in het kapot maken van supporterscultuur. Daar passen wij voor.

Kortom, een persoon als Paauw hoort niet huis bij de KNVB. Vanavond (woensdag 6 maart red.) zullen we als supporters in de clubraad daarom Willem II formeel verzoeken om op 28 maart tegen deze benoeming te stemmen.